Filformater i skolen

Jeg ble overrasket og oppgitt da jeg så en mor på twitter som hadde flisa ut 1 høvding på ms office fordi skolen krevde det. Jeg ba henne oute den skolen. For det hører ingen plass hjemme. Jeg håper virkelig denne skolen er et unntak. For hvis det er sånn at du må levere arbeider i et spesielt filformat for å få det godkjent står det dårlig til med IKT-kunnskapen på så mange måter.

Dette får meg til å tenke på min brors fransklærer som nektet å rett prøvene hans fordi han svarte på nynorsk istedenfor bokmål. Det går ikke an det heller.

Sånn til å begynne med så er det vel slik at det ikke skal koste noe å gå på skolen. Og det er spesielt galt å kreve slike innkjøp når det er unødvendig.

Og i et fritt marked er det galt å kreve innkjøp fra en leverandør. Vi prøver vel å komme oss unna monopolsituasjonen. Og Microsoft er ikke et selskap som trenger hjelp til å sikre seg markedsandeler.

Poenget med opplæringen er vel å lære tekstbehandling, ikke å lære bruka av word, eller lære bruk av regneark, ikke excell. Det prøver vi på vår skole å gjennomføre når vi bryter ned målene i kunnskapsløftet til lokale mål.

Vi skal også vise mangfoldet i muligheter som finnes der ute. Om vi bare lærer elevene om ms office er vi dårlige lærere. Vi må presentere gratisprogrammer og nettapplikasjoner som reelle alternativer til det vi stort sett bruker på skolen.

Skoler som krever innleveringer i spesifikke formater bør outes og stilles i skammekroken.

Reklamer

7 responses to this post.

 1. Helt enig med deg. Og lurer på om ikke skolen bryter loven? Idet regner med at det er en offentlig skole, og det offentlige skal akseptere ODF. Jeg tror jeg ville ha klaget på denne avgjørelsen, jeg.

  Svar

 2. Posted by Jon on april 14, 2011 at 10:25

  Jeg ønsker deg lykke til i (vindmølle?)kampen mot Microsoft. Det skal holde hardt å komme noen vei, men for all del: godt noen prøver å mobilisere litt motstand.

  Svar

  • Posted by Kjell on april 14, 2011 at 18:15

   Har fått et mer nyansert forhold til Microsoft. Liker for eksempel onenote. Men de blir slått på mange områder. Og det ville være galt av oss å kreve at unga bare blir kjørt til skolen i mercedeser når det finnes mange fullgode alternativer.

   Svar

 3. Posted by Lara ;) on juni 24, 2011 at 16:02

  Heii Kjell,
  Vi kommer til å savne deg veldigveldig mye, vi skal aldri glemmde deg.. !
  Vi har uannsett fått noen »suvenirer» 😀
  Lykke til videre på den nye jobben din da !!
  BESTE LÆRER 😀

  Svar

 4. Posted by Shilan : VERDENS BESTE ELEV:P on juni 24, 2011 at 16:07

  Kjell : DU ER VERDENS BESTE LÆRER KOMMER TIL Å SAVNE DEG KJEMPE MASSE ! JEG HAR LÆRT MYE AV DEG OG KOMMER TIL Å HUSKE DEG ! JEG VIL ALDRI KASTE MINNENE JEG FIKK AV DEG ! LYKKE TIL VIDERE OG KOM PÅ BESØK ❤

  Svar

 5. enig med Shilan & Lara 🙂 Jeg savner deg (alerede) 🙂 Takk for alt du har lært oss , husk kom på besøk med simon & oda 😛 Oda & Simon er så søte , og kule 🙂

  Svar

 6. halla kjell, hva skjer ? har du det bra 😀
  Sånn srr… jg kommer til å savne deg sykt mye. 😦
  Jeg vil ha deg som lærer, men vi har siri nå 😛 Du er den beste læren som jg vt om og kommer til å være det :D, men kjell husk og besøk oss da , 🙂
  HADE snakkes 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: