Første økt.

I dag hadde vi første økt hvor paddene ble brukt i skolearbeid. I går hadde vi en liten økt hvor elevene fikk åpne boksen, slå den på og ta et bilde av seg selv. Bildet brukte de som bakgrunn på låseskjermen slik at padda er lett gjenkjennelig.
I dag har vi brukt brettet som skrivebok. Elevene fikk oppgaver fra en tekst og skulle skrive svarene inn i notes. Ikke fryktelig avansert eller teknisk fantastisk, men vi må starte et sted. Og det skal være et dagligdags verktøy, ikke en tryllestav. Selv om vi seff håper på magiske øyeblikk.
Elevene er forventningsfulle hver eneste gang de kommer inn etter friminutt og spør etter paddene hver gang. Selv noe så vanlig som å skrive ble fryktelig gøy med iPad. Men det slår meg også hvor mye støtte og læring de trenger på verktøyet. Vi måtte starte helt nede ved «trykk på denne appen». Tastaturet er også nytt for mange, og elevene trenger instruksjon i det. Men alle fikk skrevet og alle fikk en føling padda. Vellykket og fint.
Neste uke skal vi presse på litt mer med blant annet å lage film med puppet pals.

Reklamer

One response to this post.

  1. Posted by Jon Christoffersen on oktober 1, 2012 at 08:57

    Kult at dere har fått til dette da! Ipad til hver elev – det kan det ikke være mange trinn som har i Norge nå. Du kan sikkert hjelpe elevene til å øke både læringsutbytte og motivasjon med hjelp av paddene. Høres jo ut som det blir et skikkelig felles prosjekt. Blir forresten selv en stadig større tilhenger av smartboard i undervisningen, selv om det selvsagt ikke helt kan måle seg med at hver elev har sin egen ipad.

    Men du vet Kjellemann, en ipad kan nok aldri erstatte eller veie opp for lærerens kompetanse og innsats 🙂 Så det er nok som du sier best å tenke på dette som et praktisk verktøy som gjør arbeidet litt lettere i stedet for å se for seg at Den Store Pedagogiske Revolusjon vil tids- og stedsfestes til høsten 2012 i en skole på Hamar.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: